Siirry sisältöön

Näin kierrätät vanhat vauvan vaatteet

Vauvat tarvitset paljon vaihtovaatteita, puklua lentää ja vaippa ei pidä, joten vaatteita joutuu päivänmittaan vaihtamaan useaankin otteeseen.

Pikkuvauvoilla vaatteet eivät tosin ole sopivia kuin pienen hetken, kunnes täytyy jo ostaa yhtä isompaa kokoa. Etenkin ensi kuukausina kasvu voi olla hurjaa. Kaikenlaisia vauvanvaatteita kertyy siis nurkkiin pikavauhtia, ja sinne ne jäävätkin viemään kaappitilaa, ellet tee asialle jotain.

Kirpputorilta voi tehdä löytöjä

Unohda kellarissa säilyttely, sillä se tekee vaatteisiin ikävän hajun, joka ei välttämättä lähde edes pesussa. Jos säilöt vaatteita turhaan esimerkiksi seuraavan lapsen varalle, ei kannata, sillä lastenvaatemuoti muuttuu nopeasti ja jo viiden vuoden takaiset vaatteet ovat niin sanotusti pois muodista. Tällöin joudut kuitenkin satsaamaan uusiin vaatteisiin.

Vaatteet kannattaa kierrättää heti kun niitä ei enää tarvitse. Erilaisia tapoja päästä eroon turhasta kaapintäytteestä on monia.

Kirpputorit

Yksi hyväksi havaittu ja mukava tapa päästä eroon ylimääräisistä vauvanvaatteista on kirpputoreilla myyminen. Samalla kun tyhjäät kaappeja pieneksi jääneistä vauvan vaatteista, tienaat rahaa uusin sopiviin vaatteisiin. Ei paha homma ollenkaan, eikö vain. Se on oma valintasi suositko ihan sekakirppistä, vai lastenvaatteita pääosin myyviä kirppiksiä. Vaikea sanoa kumpaa kautta vaatteet menevät paremmin kaupaksi, kilpailua on enemmän pelkkiä lastentarvikkeita myyvillä kirpputoreilla, mutta siellä ainakin käy kohderyhmään kuuluvia asiakkaita. Sekakirppareilla ei välttämättä käy niin paljoa lapsiperheitä, mutta kilpailua on vähemmän.

Hyväntekeväisyys

Voit aina viedä hyväkuntoisia vaatteita hyväntekeväisyyteen, niitä varmasti tarvitaan. Uff:in laatikoita on monessa paikkaa ympäri pääkaupunkiseutua, joihin voit viedä ehjät, itselle tarpeettomat vaatteet. Myös muille jotka ottavat vastaan lahjoituksia, voi viedä hyväkuntoista vaatetta, kuten fidalle. Myös joihinkin kirpputoreille voi viedä lahjoitettavaksi tavaraa.
Kirkolle voi käydä viemässä vaateavustuksia, jotka jaetaan vähävaraisille.

Kierrätystä, kaupoille ja kavereille
Antikvariaatit myyvät käytettyjä kirjoja

Jotkin myymälät saattavat ottaa vastaan vaatteita ja tarjoavat siitä alennuksen. Tämä on ihan kiva kannustin siihen että ei vaan heitetä vaatteita roskiin, ja näin luodaan taas uusia vaatteita kierrätysmateriaaleista.
Onko sinulla mahdollisesti ystäviä joilla on tai ovat saamassa lapsia, voit tarjota vaatteita heille joko ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan. Ystäväsi varmasti ilahtuu jos saa vähänkäytettyjä kivoja vaatteita, niitä tarvitaan paljon ja lastenvaatteet ovat uutena melko hintavia.

Järjestä kavereiden kanssa vaihtoilta, kaikki tuo omat tarpeettomat lastenvaatteet tai myös omat vaatteet, joista valitaan vapaasti kuka haluaa vaihdossa mitäkin. Mukava ja järkevä tapa viettää aikaa ystävien kanssa.

Facebook

Facebookin räjäyttänyt ilmiö, eli Facebook kirppikset, on yltynyt niin suosituksi että sieltä löytyy kauppapaikka mihin vaan. Toki varjopuolena on kaikkien ylenpalttinen sekoilu ryhmissä, mutta onneksi koskee vain joitakin yksilöitä, kyllä siellä tavara vaihtaa omistajaa ihan sutjakasti.
Vinyylejä voit löytää kirppareilta

Tämä voi olla hieman aikaa vievämpi vaihtoehto, sillä tuotteet täytyy kuvailla ja laittaa ilmoitukset sekä luultavasti huolehtia postituksesta ym. Joten jos käsissäsi on ylimääräistä aikaa, tämä on loistava vaihtoehto kierrätykselle. Voit myös lahjoittaa ilmaiseksi jos et halua vanhoista vauvanvaatteista rahallista hyötyä. Facebookin roskalavaryhmille voi jättää ilmoituksen jossa mainitsen vain mistä voi tulla hakemaan ja koska. Ilmoitukseen kannattaa laittaa lisäehtona että nopeimmalle hakijalle menee, näin onnistut väistämään av, yv ja jono sodat.

Päiväkodit

Vie tarpeettomat vaatteet päiväkodeille varavaatteiksi, niitä ei voi koskaan olla liikaa, sillä aina käy vahinkoja ja tarvitaan puhtaita vaihtovaatteita. He varmasti arvostavat elettä, sillä päiväkoditkin säästävät kokoajan kaikesta. Vanhemmat eivät välillä muista laittaa varavaatteita mukaan, joten on hyvä jos päiväkodeille saa kerrytettyä varavaate varastoa.